Weasel-in-Zuid Oost-Azië.reismee.nl

Goooooodmorninggggggggggggggg Vietnaaaam!

Hola mensen!

Ja! Momenteel zit ik in Vietnam in het plaatsje Nha Trang! Dat betekent dus dat ik al bijna in Cambodja ben! (Dalat, en Ho Chi Minh City nog te gaan) Op het moment heb ik nog maar 15 minuten ( 30 minuten foto's aan het uploaden geweest) de tijd om even snel iets achter te laten dat alles prima met me gaat!

We (groep van 11 man, zoals je kunt zien op de nieuw geplaatste foto's) gaan zometeen uit. Happy hours! 2 drinken 1 betalen ;)!

Ik houd het even kort, en zal de komende dagen even tijd besteden aan een (lang, denk ik) verhaal om de thuisfront weer effe happy te maken. Maar nu moet ik weer gaan helaas!

Dus de komende dagen edit ik deze verhaaltje weer, dus blijf goed opletten!

Adios!

Edited : 10/11/08'

Goed, om te beginnen moet ik helaas melden dat, toen mijn memory card van mijn camera vol was, de foto's en filmpjes op een dvd moest zetten. Dit betekent dus dat ik eigenlijk nergens een internet cafe en of hotel kan vinden, welke een dvd speler in hun computers heeft, en dus ook geen foto's kan uploaden. Dus daar moeten jullie sowieso, helaas, een tijdje mee wachten .

Goed, ik zal mijn verhaal maar vervolgen bij aankomst in Chiang Khong op 16-10 arriveerde ik daar en zochtmijn overnachtingplaats aan de rivier de Mekong. nam daar de oversteekboot vanuit Thailand naar Laos.

Die ochtend heb ik meteen een ticket geboekt om met de slowboat vanuit Huay Xai naar Luang Prabang te gaan, een tocht dat 2 dagen duurde. De eerste dag bestond uit 8 uur varen naar Pak Beng en onderweg maakte ik al snel kennis met David, Femke, Hans en nog een aantal anderen. Samen gingen we achterin de boot zitten, omdat daar echt de relaxte stoelen zaten. Zitten we daar eenmaal relaxt te genieten van de omgeving, moeten de anderen het doen met een houten bankje.

De 2de dag is super relaxt verlopen! Omdat de boot gewoon te klein was voor een grote groep, besloten een aantal mensen een 2de boot erbij te nemen (waar je natuurlijk voor moest betalen) met resultaat dat er maar ongeveer 50 mensen op mijn boot zaten en we de banken zo konden plaatsen, dat we er met onze poten op konden plaatsen.

Bij aankomst in Luang Prabang samen met de groep van 8 man, die ik heb leren kennen op de boot, overnacht in een guesthouse. In Luang Prabang hoorde ik een verhaal dat rondgebazuind werd, dat de Gibbon Experience gewoon te vet is etc. etc. Dus besloten James en ik naar het plaatsje te gaan, waar de Gibbon Experience geboekt kon worden. Maar al snel, (nouja, snel) na een bustocht van 14 uur (het is een hel!)kwamen we erachter, toen de lokale bevolking zei dat de Gibbon Experience in Huay Xai is, en niet in het plaatsje waar wij waren, besloten we om toch gewoon naar Huay Xai te gaan. Na een totale bustocht dat 23 uur duurde kwamen we uiteindelijk aan in Huay Xai, gingen we meteen naar de Gibbon Experience hoofdkantoor om hier een 3-days excursie te boeken.

Helaas kwam ik hier pas achter dat de ATM's in Laos, mij geen geld wilden toeschuiven, schoot James mij $50 voor. ( heb hem uiteindelijk weer terugbetaald in Hanoi ) Gelukkig waren er ook 2 Nederlandse jongens die zich ook ingeschreven hadden voor de Gibbon Experience, en wilden mij wel uit de penarie helpen. (Thanks! Rens en Philip.)

De Gibbon Experience...

1 woord, geweldig!

Over de boomtoppen vliegen als een adelaar 50-70 meter boven de grond, terwijl de wind in je gezicht blaast en je beseft dat je gewoon in het regenwoudzit! Natuurlijkben je verbonden met een veiligheidskabel aan een stalen kabel, dat soms wel 900 meter lang is, je verplaatst van het ene plek naar de overkant. Je overbrugt als ware het dal tussen 2 bergen in. Sommige ritjes kunnen wel 1 minuut duren, en onderweg is het gewoon genieten.

'S avonds overnachtte je in een boomhut (sorry, de foto's staan op dvd) zo'n 80 meter boven de grond. Bij kaarslicht zou er zo af en toe een cycane kunnen voorbij vliegen. Dit is dus een reuzenmot van zo'n 10 cm in lengte en met vleugels is het zo'n 20 cm breed, deze insect maakt een constant geluid dat klinkt als: RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Bij het slapengaan, zou er mogelijk ook iets boven je hoofd kunnen rondkruipen... ;)

Vooral de laatste dag, was amazing! Om 4 uur opstaan om naar apen te zoeken. Een en al onweer, regen, lichtflitsen! Ik kan zeggen dat het een machtig gevoel is om jezelf klaar te maken en te wachten tot de persoon voor je uit de boomhut vliegt, en dan jezelf vastzegelt aan de kabel en als laatste persoon het enige kaarsje dat nog brandt in de boombut uit te blazen, van het platform springt en meteen de regendruppels in je gezicht voelt en daarbij onweersflitsen, die de hele omgeving verlicht en je de mist kunt zien dat de bergen bedekt.... Imagine it...

Goed, Vang Vieng. Het tubing paradijs! Gewoon super. Om 10:00 uur ochtend's vertrekken en verbrand terugkomen rond 19:00 uur. Onderweg gewoon zuipen aan de vele bars aan de waterkant, springen van een 15 meter hoog platform met een touw in je handen! Modderbad, zand naar elkaar gooien (vooral lollig, als er personen waren die zich aan het afspoelen om zich te ontdoen van al het modder.... klodder modder in je handen scheppen en gooien maar! haha...

Eenmaal weer terug in Luang Prabang, mijn paspoort opgehaald en de volgende ochtend de bus naar Vientiane genomen. Ja, niet veel te melden over deze stad. De ochtend erop heb ik het vliegtuig naar Hanoi genomen. Op het vliegveld kon ik gewoon meteen geld pinnen! Beter!

Bij aankomst in mijn Guesthouse, een 2 dagen tour naar Halong bay geboekt. Je werd opgehaald met de bus, om vervolgensin een 3uur durend tocht naar Halong Bay te rijden. Hier gingen we met een groep van 25 man op een boot naar een plek op de zee waar we de kajaks gingen ophalen om even later rond te kajakken in de omgevingen van Vietnam! (sorry foto's staan op dvd) Die avond gewoon drinken met ze allen en spelletjes spelen dat nergens op slaat. Gewoon gezellig allemaal!

Weer terug in Hanoi heb ik meteen een 3 dagen trekking geboekt in Sa Pa, een plaatsje dat in het hooggebergte ligt. Het is een en al mist en regen hier. Maar de bevolkingis enorm vriendelijk! Helaas mocht ik hiermet iets in aanraking komenwat ik nooit had willen tegenkomen. Ja, dan loop je eenmaal gewoon over de markt, tot dus je ogen iets ziet wat de aandacht trekt... en dan kijk je naar dat object...de hoofd van een hond, gestald op een markt met zijn hoektanden zichtbaar... en dan wil je onmiddelijk de andere kantopkijken,maar toch beseft dat dat beeld voorgoed in je hoofd zit.

Hue

Supergezellige plaatsje! Een dagtour geboekt via mijn guesthouse. Mr. Dung heeft me de plaats laten zien waar echt hevig werd gevochten in de Vietnam oorlog. De foto's waar je de bunkers op ziet staan, is gewoon een mooie plaats, maar toch moet je beseffen dat er vroeger op dat plek oorlog was. Dan probeer je in te denken hoe het geweest moest zijn. Tombes bezocht, begraafplaatsen in de bergen, gevoetbald met de lokale jongens.

HoiAn

InHoi Anheb ik een pak,dat op maat gemaakt is laten maken! Goede kwaliteit! Super service!Ze makengewoon eencompleet pak; broek, jasje, shirtje, colbert in minder dan 15 uur en passen ook dingen aan binnen 1 uur!Hier ook voor het eerst sinds 1 maand en 2 weken kunnen relaxen op het strand! Uitgaansleven is supergezellig hier!

Hoi An - Nha Trang

Op de route van Hoi An naar Nha Trang, zag ik 1 uur voor aankomst, 2 bussen aan de straat kant die tegen elkaar geknald waren. Van een van de bussen lag het dak eraf, en kon ik dus de bestuurder zien die (ehh... dood?) over de stuur hing, terwijl een mensenmassa van 40 personen hem eruit proberen te halen. En de andere bus lag op zijn helft in de sloot. Best heftig allemaal.

Nha Trang

Op het moment van schrijven ben ik nu in Nha Trang en de groep personen staan nu te wachten om zometeen deze stad in te lopen voor spulletjes te kopenetc.

Dus tot zover!

Jerney

Ben benieuwd naar je volgende verhaal.

sabine

ey
cool joh
bedankt voor het verhaaltje;)
veel plezier in Vietnam!
benieuwd naar je volgende story
xoxo

Jerney

Heb ook ff het 2e deel gelezen. Je hebt echt geld te veel :P Ben benieuwd of je ooit nog wel terug komt... ;) Lijkt me echt gaaf om daar te zijn. Veel plezier nog.
p.s.: me broer gaat samenwonen volgende maand. lkkr 2 kamers voor mezelf :P