En dan ontmoet je een bekend persoon.
Zo, weer een update van mij. Zit nu momenteel in Melaka, 2 uur rijden van Kuala Lumpur. Melaka is an sigh een leuke stad om een paar dagen te spenderen, maar niet meer dan dat.
Ik zal van vooraf aan beginnen, toen ik naar Taman Negara vertrok. Van het punt van vertrek op het pier tot aankomst in TN, kun je aan de waterkanten apen spotten, die in de bomen rondslingeren. (Je moest de longtailboot naar TN nemen). Bij aankomst in TNwas ikbest teleurgesteld met gang van zaken daar. Blijkbaar vonden de tour-operators in TN het hard nodig om elke excursie voor -min. 4- personen te maken, waardoor mijn kans op een jungletrekking voor 5-8 dagen verkeken is. Misschien volgende keer maar een groep vinden. Oh well, ik heb me prima vermaakt met de nachttrek.
Je ziet er veel spinnen, zoals je al kunt zien op de foto's, maar ook; wandelende takken, hertjes envleermuizen. Heb er maar 2 nachten gespendeerd en daarna de busnaar Tanah Rata in de Cameron Highlands genomen. Hier ook 2 nachten gespendeerd en een jungletrekking naar de Rafflesia flower. De grootste bloem op aard. Uiteindelijk ook een doe-het-zelf-jungle-trek gedaan. Hier ben ik onderweg 2 slangen tegengekomen en ook hoorde ik apen, maar helaas zag ik ze niet.
Na CH, een 6 uur durende busrit later, aangekomen in Penang, een eiland in het westen van Maleisie, heb ik daar ook 2 nachten rustig aan gedaan. Erviel niet veel te doen. Beetje rondwinkelen en that's it.
Daarna mijn reis vervolgd naar Pangkor. Ook een eiland in het westen van Maleisie. Hier heb ik 4 dagen doorgebracht in mijn hangmat en 3 boeken uitgelezen... Hier ook even actief de mountainbike genomen en in anderhalf uur het hele eiland rondgereden. Was zo'n beetje een parkoers als de Tour le Dope, stijgingen van 16% tot 18%. Heerlijk.
Nu ben ik dus in Melaka, onderhand mijn 2de dag. Gisteravond plaats genomen in een soort van kermisattractie, waar je hoog in de lucht getrokken wordt, en hangt in een schotel, en vervolgens razendsnel naar beneden valt. In dit geval bleef het gewoon hoog in de lucht hangen en draaide 5x om zijn as. Hierboven heb je een mooi uitzicht over heel Melaka.
Mijn 2de dag zo een beetje gespendeerd aan het bezoeken van de oude Nederlandse gebouwen hier. De Stadthuys, christelijke kerk, maritiem museum in een boot, de plaatselijke markt waar ik ook een aantal leuke dingetjes gekocht heb.
Daarna vervolgde ik mijn weg naar 3 grote shopping malls hier en op het moment dat ik naar mijn guesthouse wilde lopen kwam ik de volgende persoon tegen op straat:

Zo'n minuut of 5 met die vent en vrouw lopen babbelen, of ik een bezoeker was. 'Nee ben aan het backpacken. Reis nu zo'n 3 maanden etc. etc.'
-vrouw 'wauw..'
BD 'Netjes, waar kom je vandaan etc.'
BD 'Oh, ja ik denk dat ik deze vrouw naast mij maar aan jou geef, ze vind reizen leuk'.
BD 'Steek je tong eens uit... 'steekt uit' Oh yeah, daar houdt ze ook van... (haha)
En uiteindelijk vroeg zeof ik ook naar de Conventie ga ik Kuala Lumpur. Als ik daar kom, hun maar even een seintje moest geven.Dus, who knows.
Zal ook maar even zeggen waar ik de 27ste heen ga.
De plaatswaar de Symphony of Lights te zien is. Hong Kong
Nu moet ik even bekijken wat ik ga doen morgen: terug naar Kuala Lumpur voor 4 dagen. Of 2 dagen Singapore. Beetje lastig allemaal. Maar 't komt allemaal goed.
Madelief: waarschijnlijk zal ik de 28ste van februari terugkeren. Aangezien ik niet echt zin heb om nogmaals mijn retourticket te moeten overboeken, denk ik maar dat ik het op die datum laat staan.
Mo & Peter: alvast gefeliciteerd met Lynn d'r eerste verjaardag. Ik zal morgen wel bellen als ik het niet vergeet.
De rest fijne feestdagen toegewenst. =)
BD "Steek je tong eens uit... "steekt uit" Oh yeah, daar houdt ze ook van... (haha)
Haha xD
Leuk verhaal weer :)
Fijne kerst alvast. En gefeliciteerd met Lynn.
p.s.: im single again. haha.
Eeey!!
Je vermaakt goed zie ik!!..
LEuke foto!!
Ik volg je, dan kan ik ook meegenieten haha!;)..
Kuss xxDesirée