Weasel-in-Zuid Oost-Azië.reismee.nl

6 daagjes nog

Bij aankomst vanuit Manila naar Jakarta, betaalde ik het ventje achter de bali maar smeergeld, zodat ik zonder problemen verder kon gaan. Moest bewijs geven dat aantoond dat ik Indonesie ook weer verlaat, wat ik dus niet had.

Jakarta vond ik niet interessant, dus de ochtend erop de slaaptrein naar Yogyakarta genomen en hier Prambanan en Borobudur bezocht. Dit zijn 2 stupa's, dat niet echt vergelijkbaar is met de giga grote Angkor Wat in Cambodja, maar de stupa's zijn zeker interessant. Helaas heeft een aardbeving in 2006 deze 2 grotendeels vernietigd, maar sindsdien is men bezig alles te restaureren, en dat is ze goed gelukt.

Helaas kan ik geen foto's meer tonen, omdat een amateur fotowinkel in Cebu mijn folders hebben verwijderd uit mijn camera... Geen idee hoe ik nu bij mijn foto's kan komen. Ik zoek het wel uit als ik in Nld ben.

Ook heb ik Gunung Bromo bezocht, een actieve vulkaan. De ochtend dat we met 7 personen naar de viewpoint gingen en we eenmaal daar aankwamen, zagen we Bromo rechtvoor ons en terwijl de zon links van je begint op te komen, (en als je geluk hebt) heb je het zicht voor je dat net lijkt dat je het einde van de wereld tegemoet ziet komen. Gelukkig was ik één van de gelukkigen daar, om aanwezig te zijn bij een ontzettend mooi schouwspel. Het is moelijk om dit uit te leggen.

http://www.youtube.com/watch?v=D0rMsFIGur4&feature=related < Dit Youtube filmpje legt het ongeveer uit. Maar het was als volgt: overal maar onder oogpunt was bewolkt, je zag de wolkenstroming duidelijk. Alles was gewoon puur wit, dan komt de zon boven het wolkendek uit. Nog steeds zie je de wolken bewegen. Met het volle gedaante van de zon dat naar boven zweeft, gaf echt het 'dit is het einde' gevoel. (M.a.w. je had erbij moeten zijn).

Voor de rest... nu zit ik in Bali, niet echt denderend, aangezien ik nu ook in het regenseizoen zit. Maar het valt allemaal mee met het regen. Alleen de stranden zitten vol met afval.

In Bali, Ulu Watu bezocht. Een legendarisch surfplek in het zuiden van Bali. Daar ook een monasterie bezocht, welke vol zit met apen. En wat een krengen dat het zijn! Petten, brillen, en flessen water van de toeristen jatten. Mjah, 1 had mijn toestel al beet... nee nee niets ervan :p. 'Tis oppassen daar! Maar heb zeker leuke foto's hiervan (ook van dat, ja).

Morgen neem ik 2 duiken in Tulamben, met het busje 2 uur rijden, 2 duiken nemen (met mijn nieuwe duiksuit) en dan weer terug naar Kuta, waar ik morgen aan het einde van de middag plaats ga nemen in een hotel met zwembad, om daar mijn laatste (vanaf morgen) 3 dagen relaxend door te brengen.

De 26ste naar Bangkok en de 28ste mijn vlucht om:

BKK-DUSvluchtnummer AB1751zaterdag 28.02.vertrek 11:50aankomst

18:10

Nou, tot dan! vanaf morgen is het nog 5 dagen ;)

Loes van den Biggelaar

Hoi Mark,

Ik geloof wel dat jij daar je ogen uitgekeken hebt. Mooie foto's, mooie natuur. Jammer dat het er weer bijna opzit. Ik wens jou alvast een goede reis terug.

groetjes Loes